Wielrennen

Giant-Alpecin-kopman Barguil wacht operatie aan hand na aanrijding

Kopman Warren Barguil van Giant-Alpecin moet in Frankrijk geopereerd worden aan het gebroken botje in zijn hand dat hij heeft overgehouden aan de ernstige aanrijding tijdens een trainingsrit zaterdag in het Spaanse Calpe.

De operatie, die donderdag zal plaatsvinden, heeft geen gevolgen voor de vermoedelijke duur van het herstel. Dat blijft een week of zes meldt Giant-Alpecin woensdag over de beoogde kopman voor de Tour de France.

De 24-jarige Barguil, vorig jaar veertiende in de Ronde van Frankrijk, meldde eerder op woensdag tijdens een persconferentie voor lokale media dat hij er vertrouwen in heeft dat hij in april weer "honderd procent fit" zal zijn voor de heuvelklassiekers.

De Franse klimmer vertelde ook dat hij 47 kilometer per uur reed tijdens de aanrijding en dat de auto een snelheid had van 50 kilometer per uur. "Het was een grote schok. We lagen lang op de grond, maar gelukkig kon een van ons de auto ontwijken en de ambulance bellen."

"In de eerste paar dagen maakten we nog grapjes over het ongeluk. Ik vertelde mezelf dat ik positief moest blijven denken. Maar sinds dinsdag begin ik me te realiseren dat we allemaal dood hadden kunnen gaan."

Degenkolb

In totaal zes renners van Giant-Alpecin raakten zaterdag gewond door de aanrijding die werd veroorzaakt door een 73-jarige Britse automobiliste. De coureurs herstellen gestaag volgens de Duitse ploeg.

John Degenkolb heeft woensdag het ziekenhuis in Spanje verlaten en is teruggekeerd naar Duitsland. De sprinter wordt in eigen land nogmaals geopereerd aan zijn ernstig geblesseerde linkerwijsvinger.

Over de duur van zijn herstel is nog steeds niets meer bekend. "Dat is extreem moeilijk te voorspellen'', aldus de Nederlandse teamarts Anko Boelens.

De Amerikaan Chad Haga was het zwaarst gehavend na het ongeluk. Hij moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis worden gevlogen en ligt daar nog steeds. Haga hoeft niet meer geopereerd te worden en mag het ziekenhuis binnen enkele dagen verlaten om naar huis te gaan.

De Duitser Max Walscheid is in eigen land succesvol geopereerd aan zijn gebroken scheenbeen en gebroken duim en moet maanden revalideren. De Zweed Fredrik Ludvigsson en de Nederlander Ramon Sinkeldam zijn al enige tijd thuis.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie