De vorige week hard gevallen renner Adriano Malori is maandag van een ziekenhuis in San Luis verplaatst naar een gespecialiseerde kliniek in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Dat bevestigt Team Movistar, de Spaanse ploeg van de 27-jarige Malori, dinsdag in een verklaring.

Volgens het statement heeft de kliniek in Buenos Aires veel ervaring met gevallen van hoofdletsel en kunnen er meer nauwkeurige onderzoeken worden uitgevoerd dan in San Luis.

Malori liep vorige week vrijdag zware verwondingen op bij een valpartij in de vijfde etappe van de Ronde van San Luis. De Italiaan belandde met hoofdletsel op de intensive care in een ziekenhuis nabij San Luis, alwaar hij 48 uur in een kunstmatige coma werd gehouden.

Zondag meldde de ploegarts van Movistar al dat het beter gaat met de winnaar van het zilver bij het WK tijdrijden van vorig jaar. Malori reageert goed op prikkels en kan weer zelf drinken. Hij is bij kennis en antwoordt op simpele vragen.

Movistar meldt dinsdag dat het door Argentijnse agenten definitief is vastgesteld dat de massale valpartij veroorzaakt is door een kuil in de weg.