Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat Ramon Sinkeldam zaterdag bij de zware crash in Spanje van Giant-Alpecin zwaardere verwondingen heeft opgelopen dan eerst werd gedacht.

De Duitse wielerploeg meldt maandag via Twitter dat de Nederlandse sprinter naast (schaaf)wonden over zijn hele lichaam ook zijn schouderblad heeft gebroken.

De 26-jarige Sinkeldam hoeft niet geopereerd te worden, maar zijn herstelduur zal langer zijn dan oorspronkelijk werd aangenomen.

"Gisteren dacht ik nog: aan het eind van de week zit ik weer op de fiets. Dat kan ik wel vergeten. De voorjaarsklassiekers halen wordt al krap", zegt de Noord-Hollander tegen het AD.

Barguil

Sinkeldam was één van de zes renners die werd aangereden door een auto tijdens een trainingsrit. Een 73-jarige Britse vrouw reed aan de linkerkant van de weg en schepte het zestal tijdens een trainingsrit nabij het Spaanse Calpe.

De Franse klimmer Warren Barguil, de Duitse sprinter Max Walscheid en de Zweed Fredrik Ludvigsson zijn inmiddels net als Sinkeldam ontslagen uit het ziekenhuis en op weg naar huis of al weer thuis.

Barguil zal volgens ploegarts Anko Boelens in Frankrijk verder worden onderzocht om te bepalen of hij onder het mes moet voor een gebroken botje in zijn hand. Hij ligt er minimaal zes weken uit.

De Amerikaan Chad Haga ligt nog in een Spaans ziekenhuis, waar hij deze week wordt geopereerd aan een breuk in zijn oogkas.

Kopman John Degenkolb is al geopereerd aan zijn hand en zijn gebroken onderarm. De sprinter zal deze week terug naar Duitsland reizen, waar hij verder zal worden onderzocht en hem waarschijnlijk nog een operatie wacht.