Nairo Quintana vindt dat automobilisten beter moeten letten op wielrenners die aan het trainen zijn.

Aanleiding voor de noodkreet van de Colombiaanse klimmer van Team Movistar is het incident van zaterdag waarbij zes renners van Giant-Alpecin werden aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje.

"Wij van Movistar willen ons medeleven betuigen. Het is heel triest wat er is gebeurd", laat Quintana weten aan Cyclingnews na de laatste etappe van de Ronde van San Luis die door zijn broer Dayer werd gewonnen.

"Vorig jaar vielen er veel doden door dit soort gevallen. Afgelopen jaar crashte mijn broer nog toen hij aan het trainen was in Spanje", vervolgde de winnaar van de Ronde van Italië van 2014.

"Soms geven mensen ons niet voldoende respect. Als ik in Colombia train, is dat met behulp van de politie. Zij voorkomen veel ongelukken."

Gehavend

Een Britse automobiliste was de veroorzaker van het ongeluk dat Giant-Alpecin trof. Ze reed aan de linkerkant van de weg en schepte zes renners van Giant-Alpecin tijdens hun trainingsrit nabij het Spaanse Calpe.

De Amerikaan Chad Haga was het zwaarst gehavend. Hij moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis worden gevlogen. Haga ligt net als John Degenkolb nog in het ziekenhuis. 

De kopman van Giant-Alpecin brak onder meer zijn onderarm en raakte bijna zijn linkerwijsvinger kwijt. Hij wacht volgens zijn manager Jörg Werner op toestemming van de artsen om naar Hamburg te vliegen.