John Degenkolb ondergaat binnenkort in Hamburg een tweede operatie aan de verwondingen die de Duitse renner zaterdag opliep door een trainingsongeluk in Spanje.

De kopman van Giant-Alpecin brak onder meer zijn onderarm en raakte bijna zijn linkerwijsvinger kwijt. Hij wacht volgens zijn manager Jörg Werner op toestemming van de artsen om naar Hamburg te vliegen.

In het ziekenhuis in Valencia is een plaatje in de onderarm van Degenkolb gezet. "Hij zal in het ziekenhuis van Hamburg verder worden behandeld'', aldus Werner, die niets kon zeggen over de duur van het herstel van de klassiekerspecialist.

Mogelijk komt Milaan-San Remo op 19 maart te vroeg. De Duitser won die voorjaarsklassieker vorig jaar.

Een Britse automobiliste was de veroorzaker van het ongeluk. Ze reed aan de linkerkant van de weg en schepte zes renners van Giant-Alpecin tijdens hun trainingsrit nabij het Spaanse Calpe. De Amerikaan Chad Haga was het zwaarst gehavend. Hij moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis worden gevlogen.

Haga ligt net als Degenkolb nog in het ziekenhuis. Giant-Alpecin liet zondagavond weten dat de Amerikaan daar ook de komende tijd blijft. Hij moet nog een aantal operaties ondergaan.

Barguil

Warren Barguil, de beoogde kopman van het Duits-Nederlandse team in de Tour de France, staat zeker zes weken aan de kant door het zware ongeluk. "In Frankrijk wordt nog bekeken of hij een operatie nodig heeft aan het gebroken botje in zijn hand. Zijn herstel zal zeker zes weken duren, waarna hij weer kan gaan opbouwen.''

Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson zijn er relatief gezien het best aan toe. Zij hebben geen botbreuken. De Duitser Max Walscheid, die ook werd ontslagen uit het ziekenhuis, moet nog maanden revalideren, aldus het team. Hij heeft een gebroken scheenbeen en een gebroken duim. 

Malori

Team Movistar, de ploeg van de vrijdag zwaar gecrashte Adriano Malori, kon zondag goed nieuws naar buiten bregen. Volgens het Spaanse team kan de Italiaanse renner vermoedelijk halverwege volgende week de intensive care verlaten.

Malori viel vrijdag met tientallen renners in de Ronde van San Luis, in Argentinië. De 27-jarige tijdrijder liep hoofdletsel op en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werd hij in een kunstmatige coma gehouden, maar inmiddels gaat het beter. De Italiaan reageert volgens de ploegarts van Movistar goed op prikkels en kan weer zelf drinken. Hij is bij kennis en antwoordt op simpele vragen.

Het plan is om Malori komende week naar een kliniek in Buenos Aires te brengen, waar hij specialistische zorg krijgt. Daarna kunnen er plannen worden gemaakt om hem naar Italië te brengen.