Mathieu van der Poel steekt een week voor het WK veldrijden in een grootse vorm. De wereldkampioen boekte zondag een overtuigende zege tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Noord-Brabantse Hoogerheide.

De Belg Wout Van Aert legde op ruim driekwart minuut beslag op de tweede plaats, voor zijn landgenoot Kevin Pauwels. Als troost won Van Aert wel het algemeen klassement in de wereldbeker.

Lars van der Haar was ook nog in de race voor de eindzege, maar de Nederlander had geen goede dag en reed al snel op achterstand. Uiteindelijk passeerde hij als zevende de meet.

Al in de eerste ronde plaatste Van der Poel de demarrage die hem aan de zege hielp. De 21-jarige Nederlander won eerder dit seizoen al de wereldbekerwedstrijden in Namen, Zolder en Lignières.

Door een blessure miste hij de eerste manches, waardoor hij Van Aert niet kon bedreigen in de strijd om de eindzege.

Het WK veldrijden vindt volgende week plaats in het Belgische Heusden-Zolder.

De Boer

Bij de vrouwen boekte Sophie de Boer de belangrijkste zege in haar loopbaan. De 25-jarige Nederlandse reed solo naar de winst in Hoogerheide.

De Boer ging al kort na de start in de aanval en liet al haar concurrentes achter zich. Die zagen de Amsterdamse pas aan de finish weer terug.

Ver achter De Boer streed Thalita de Jong met de Britse Nikki Harris om de tweede plaats.

De Nederlands kampioene reed op het laatste stuk weg bij Harris en kwam als tweede over de streep, 35 seconden na De Boer.