John Degenkolb is zaterdag bij het trainingsongeluk van zes Giant-Alpecin-renners in Spanje bijna zijn linkerwijsvinger kwijtgeraakt. 

De 27-jarige sprinter van de Duitse formatie werd samen met vijf ploeggenoten van de fiets gereden door een auto tijdens een ritje in de buurt van Calpe in de provincie Alicante.

''Ik kan me niet veel van het ongeluk herinneren'', meldt Degenkolb zaterdagavond in een kort bericht op Facebook. Hij liet van zich horen vanuit de ambulance die hem naar Valencia brengt.

"De wonden op mijn dijbeen, onderarm en lip zijn onder algehele verdoving gehecht. Nu ben ik op weg naar Valencia, waar in een groter ziekenhuis mijn linkerwijsvinger wordt hersteld. Die hing nog met een klein stukje aan mijn hand. Bedankt voor alle steun. Ik kom terug."

Barguil

Behalve Degenkolb, die vorig jaar Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix won, waren ook zijn Duitse landgenoot Max Walscheid, de Fransman Warren Barguil, de Amerikaan Chad Haga, Fredrik Ludvigsson uit Zweden en de Nederlander Ramon Sinkeldam betrokken bij het ongeluk.

Alle renners zijn naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht en hun situatie is stabiel. Barguil heeft zijn pols gebroken, Haga is in het ziekenhuis al geopereerd aan verwondingen aan kin en nek. Sinkeldam heeft niks gebroken.