Zes renners van wielerploeg Giant-Alpecin zijn zaterdag tijdens een trainingsrit in Spanje aangereden. Kopman Warren Barguil heeft bij de valpartij zijn pols gebroken.

Behalve Barguil waren ook de Duitsers John Degenkolb en Max Walscheid, de Amerikaan Chad Haga, Fredrik Ludvigsson uit Zweden en de Nederlander Ramon Sinkeldam betrokken bij de valpalrtij, meldt Giant-Alpecin op zijn website.

Alle renners zijn naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht en hun situatie is stabiel. "Iedereen binnen de ploeg is in shock en er zijn enkele grote zaken die we nog moeten afhandelen, maar we realiseren ons ook dat het geluk aan onze zijde was", stelt teamdokter Anko Boelens in een reactie.

"Iedereen is bij bewustzijn, stabiel en aanspreekbaar, maar we wachten nog op de laatste informatie van de doktoren uit de ziekenhuizen."

Giant-Alpecin laat weten dat Barguil zijn pols heeft gebroken. Het is nog onzeker of de klassementsrenner onder het mes moet. Walscheid heeft een gebroken hand en been, terwijl Haga een operatie heeft ondergaan aan een breuk in zijn nek. Een fractuur in zijn gezicht moet nog worden behandeld.

Degenkolb heeft volgens de ploeg een breuk in zijn onderarm.

Dumoulin

De zes renners werden zaterdag in de buurt van het Spaanse Calpe aangereden door een auto die op de verkeerde weghelft reed. De auto reed vol op de groep coureurs in, die zij-aan-zij fietsten.

De andere Nederlanders uit de ploeg, onder wie Tom Dumoulin en Laurens ten Dam, zijn niet betrokken bij het ongeluk.