Vincenzo Nibali ziet Tom Dumoulin als een belangrijke concurrent in de strijd om de eindzege tijdens de komende editie van de Ronde van Italië.

"Of Dumoulin mijn rivaal kan worden? Ja", laat de 31-jarige Astana-renner weten in een interview met Cyclingnews.

Afgelopen seizoen maakte Dumoulin in de Ronde van Spanje grote indruk door pas in de laatste bergrit uit de rode leiderstrui te worden gereden. De 25-jarige renner van Giant-Alpecin legde beslag op de zesde plaats in het klassement.

"De Giro en Vuelta worden natuurlijk wel op een heel ander moment in het seizoen verreden", aldus Nibali. "In de Giro kan het heel koud zijn, terwijl het in de Vuelta altijd warm is. We moeten zien hoe alle renners op die verschillende omstandigheden reageren. Zelf heb ik daar geen problemen mee, mits ik in vorm ben."

De Giro begint op vrijdag 6 mei met een tijdrit van 9,8 kilometer in Apeldoorn. Andere ronderenners die sowieso aan de start zullen verschijnen zijn de Spanjaarden Alejandro Valverde en Mikel Landa.

Tour de France

Nibali schreef de Ronde van Italië in 2013 op zijn naam en koos in de jaren daarna telkens voor de Tour de France. Als de Italiaan dit seizoen de Ronde van Frankrijk toevoegt aan zijn programma zal dat zijn als adjudant van Fabio Aru.

"De tijd zal het leren of ik de Tour rijd, maar de Giro en de Olympische Spelen zijn dit seizoen mijn belangrijkste doelen."

Nibali heeft aan de vorige Tour, waarin hij als vierde eindigde, een nare smaak overgehouden. "Het draait om details, ik had bijvoorbeeld de verkeerde teamgenoten meegenomen. Als ik instructies gaf, wilden ze niet luisteren."

Aflopend contract

Nibali moet dit jaar overigens een belangrijk besluit nemen over zijn sportieve toekomst. Het contract van de Tourwinnaar van 2014 bij Astana loopt af.

De Kazakse equipe wil Nibali langer aan zich binden, maar onder meer Lampre-Merida is ook in de markt voor de ronderenner.