Wielrennen

Froome niet eens met voorspelling Merckx over 'saaie' Tour

Chris Froome is het niet eens met de voorspelling van Eddy Merckx dat er in de komende Tour de France geen enkele rivaal zal zijn voor de 30-jarige Brit.

Volgens de legendarische Belg heeft Froome in juli het rijk voor zich alleen omdat Alberto Contador op leeftijd raakt en Nairo Quintana veel terrein zal verliezen in de individuele tijdrit.

"Het is een mooi compliment van Eddy, maar ik denk echt dat er genoeg concurrenten zullen zijn", laat Froome weten aan Biciciclismo. "Sterker nog: het wordt een bittere strijd."

De kopman van Team Sky, die de Tour in 2013 en 2015 won, beschouwt Quintana (25) en Contador (33) als zijn grootste belagers.

"Iedereen kon afgelopen jaar zien dat Contador moe was na de Giro. Ik verwacht dat hij in de Tour op zijn sterkst zal zijn. Fabio Aru, Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez zullen ook een rol spelen."

Programma

De in Kenia geboren Brit begint op 3 februari aan het nieuwe seizoen in de Jayco Herald Sun Tour, een koers van vijf dagen in Australië. 

"Ik rijd dit seizoen in de eerste maanden een wat minder zwaar programma dan in de afgelopen jaren. Zo hoop ik nog genoeg energie in de tank te hebben voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro."

Tip de redactie