Froome verlengt contract bij Team Sky tot eind 2018

Chris Froome heeft zijn contract bij Team Sky verlengd tot eind 2018. De vorige verbintenis van de 30-jarige klassementsrenner liep aan het eind van dit seizoen af.

Froome kondigde zijn contractverlenging dinsdagmiddag aan op Twitter. "Ik ben hier heel blij mee, hopelijk behalen we samen nog veel meer successen", schreef hij.

Zowel in 2013 als in 2015 greep de Brit de Tour de France eindzege in de Tour de France. Verder eindigde hij ook drie keer als tweede in een grote ronde: in de Tour van 2012 en in de Ronde van Spanje van 2011 en 2014. Froome komt sinds 2010 uit voor Team Sky na een verblijf van twee seizoenen bij Team Barloworld.

De in Kenia geboren Brit begint op 3 februari aan het nieuwe seizoen in de Jayco Herald Sun Tour, een koers van vijf dagen in Australië. De Tour de France en de Olympische Spelen zijn dit jaar de belangrijkste doelen van Froome, die dinsdag met Team Sky een mediadag organiseerde op Mallorca.

Mediadag Team Sky in beeld

Trots

"We zijn erg blij dat we Froome als kopman hebben. Hij is een winnaar en het is dan ook een grote impuls voor het team dat Chris tot en met 2018 bij ons blijft. Hij is hongerig voor meer succes en wij zullen hem helpen om dat te bereiken", zei teameigenaar Dave Brailsford op het Spaanse eiland.

Froome liet weten dat hij niet lang twijfelde over contractverlenging. "Team Sky is altijd heel belangrijk geweest voor mijn successen, dus het was een makkelijke beslissing om me nog twee jaar aan dit team te verbinden."

"Ik ben trots om deel uit te maken van een team dat heeft laten zien dat je de grootste wielerwedstrijden op aarde zonder doping kunt winnen."

Lees meer over:
Tip de redactie