Wielrennen

Titelverdediger Terpstra slaat Ronde van Qatar over

Niki Terpstra neemt dit jaar niet deel aan de Ronde van Qatar. De Nederlandse renner van Etixx-QuickStep was tweemaal op rij de beste in de openingswedstrijd van het wegseizoen.

"Door de successen van de afgelopen jaren lag er misschien iets te veel druk op onze schouders. Als we in Qatar van start gingen, dan wilden we in de waaiers ook huishouden. De ploeg is van mening dat we daardoor misschien iets té vroeg in vorm waren", legt Terpstra zijn afwezigheid uit aan De Telegraaf.

"In eerste instantie vond ik het jammer dat we Qatar overslaan. Zeker omdat het niet zo vaak voorkomt dat je met rugnummer 1 van start mag gaan. Het wil echter niet zeggen dat je altijd alles precies hetzelfde moet doen."

Nu opent de 31-jarige Terpstra het seizoen met de Ronde van Mallorca. Eind februari staat met Omloop het Nieuwsblad de eerste (semi)klassieker op het programma voor de oud-winnaar van Parijs-Roubaix.

Terpstra is momenteel te bewonderen in de Zesdaagse van Rotterdam. De Noord-Hollander doet mee om de snelheid en de scherpte na een lange winter met vooral duurtrainingen weer terug te krijgen in zijn benen.

"Natuurlijk is deze Zesdaagse een tussenstation richting het wegseizoen, maar koersen voor de zege in een vol Ahoy blijft speciaal. Het publiek zit hier zo dicht op je, dat het op de fiets gewoon kicken is. Ik ben hier onwijs gemotiveerd voor."

Lees meer over:
Tip de redactie