Wielrennen

Ronde van Spanje telt dit seizoen 51 bergen

De Ronde van Spanje telt dit seizoen definitief tien aankomsten bergop, zo bleek zaterdagmiddag tijdens de presentatie in Santiago de Compostella.

Het parcours lekte vrijdag via enkele Spaanse kranten al uit. Zaterdag konden de laatste details van de 71e uitgave van de Vuelta worden ingevuld.

De Ronde van Spanje begint op zaterdag 20 augustus en eindigt 22 dagen later. Op de eerste dag staat een ploegentijdrit van 28 kilometer op het programma in Galicië.

De renners krijgen maar één individuele tijdrit voor de kiezen, op de laatste vrijdag. Deze telt 39 kilometer.

De zwaarste etappes lijken die met aankomst op de Lagos de Covadonga (29 augustus) en de Aubisque (3 september). In totaal krijgt het peloton liefst 51 bergen voor de kiezen.

Quintana

De enige klassementsrenners van naam die hun deelname hebben aangekondigd zijn Joaquim Rodriguez en Nairo Quintana, maar doorgaans tekenen de contouren van het deelnemersveld van de Vuelta zich pas af na de Ronde van Frankrijk.

Afgelopen seizoen won Fabio Aru de Ronde van Spanje. De Italiaan van Astana reed op de een na laatste dag de uiteindelijke nummer zes Tom Dumoulin uit de leiderstrui.

Lees meer over:
Tip de redactie