De gemeenschappelijke wieler- en schaatsploeg van Lotto-Jumbo heeft zekerheid dat het tot en met 2018 door kan gaan.

Dat bevestigde algemeen directeur Richard Plugge van de wielerploeg vrijdag bij de presentatie van het team in Den Bosch.

"We zijn er heel trots op dat we door kunnen. We hadden er al goede hoop op en Jac Orie (de coach van de schaatsploeg, red.) en ik wisten het al enige tijd, maar we zijn blij dat we het nu ook bekend kunnen maken."

De afgelopen maanden wezen contractverlengingen van onder anderen Sven Kramer en Kjeld Nuis tot en met de Spelen van 2018 er al op dat het team de komende jaren door kan gaan.

"Het is nu voor mij een belangrijke taak om de renners voor langere tijd vast te leggen", aldus Plugge. "Bovendien moeten Jac en ik de zakelijke kant verder uitbouwen."

Kopman Robert Gesink toonde zich content met de "zekerheid op lange termijn". "Mooi dat er vertrouwen is in dit initiatief. Er is zeker veel potentie voor de toekomst."

Jumbo heeft al laten weten dat het tot en met 2018 door wil gaan als hoofdsponsor, net als subsponsor BrandLoyalty. De Lotto is ook positief, maar kan vanwege de op handen zijnde fusie met de Staatsloterij nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat het tot die tijd aan zal blijven als geldschieter. Daarover zal het bedrijf voor 1 april duidelijkheid geven.

Sprinttrein

Bij de wielerploeg van Lotto-Jumbo staan naast Gesink onder anderen Wilco Kelderman en Moreno Hofland onder contract.

Plugge meldde in Den Bosch dat zijn ploeg in 2016 meer overwinningen wil behalen dan vorig jaar, toen het team maar zes zeges mocht bijschrijven. "Dat gaan we dit jaar beter doen."

Mede daarom is er volgens Plugge de afgelopen maanden gewerkt om de sprinttrein van Lotto-Jumbo, met Hofland als afmaker, te verbeteren.

De equipe versterkte zich in de winter onder anderen met Dylan Groenewegen en de Italiaan Enrico Battaglin.

"We gaan nog beter onze mensen afzetten voor de sprint. Het gaat erom dat Moreno pas op 250 meter van de streep hoeft aan te gaan. We hebben vooral geïnvesteerd in renners van de tweede lijn, mannen die de afmakers waar nodig voorzien van hulp."