Tijdritspecialist Tony Martin hoopt in 2016 zijn debuut te gaan maken in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Duitser zal in ieder geval voor het eerst in acht jaar aan de start van een Vlaamse kasseienkoers.

"Ik wil nieuwe dingen proberen", legt de 30-jarige Martin woensdag uit op de site van zijn ploeg Etixx-QuickStep. "Daarom ben ik met de ploegleiding overeengekomen dat ik me ga voorbereiden op de Belgische klassiekers."

"Ik zal de gebruikelijke wedstrijden afwisselen met eendagskoersen. Ik ben opgenomen in de ploeg voor Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Als alles goed gaat, hoop ik daarna ook deel uit te maken van het team voor Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

"Ik wil mezelf testen en zien hoever ik kan komen in dat soort wedstrijden. Ik hoop er vooral nuttig te zijn voor mijn teamgenoten en ervaring op te doen."

Martin reed pas één keer een kasseienklassieker in zijn loopbaan. In 2008 eindigde hij als 42e in Dwars door Vlaanderen.

WK tijdrijden

Een belangrijk doel voor 'Der Panzerwagen' in 2016 is het wereldkampioenschap tijdrijden voor de vierde keer te winnen.

Verder wil hij net als vorig jaar een een rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam schrijven. Over deelname aan de Olympische Spelen in Rio vertelde Martin woensdag niks.