Tom Dumoulin wil bemiddelen in het conflict tussen Tourorganisatie ASO en de KNWU om de kansen op een Limburgse etappe in de Tour de France in 2017 te vergroten.

"De Tourorganisatie en de KNWU moeten hun conflict oplossen. Daar wil ik graag mijn zegje over doen tegenover Tourbaas Christian Prudhomme", zegt de renner van Giant-Alpecin in een interview met De Limburger.

De Nederlandse wielerunie vindt dat het recht heeft op 140.000 euro voor de Tourstart in Utrecht van afgelopen zomer. Om dat geldbedrag te krijgen, spande de KNWU in november een rechtszaak aan tegen de Tourorganisatie.

De provincie Limburg vreest dat het conflict in de toekomst een negatieve rol speelt bij een eventuele Limburgse rit in de Tour. In 2017 gaat de Ronde van Frankrijk van start in Düsseldorf en dus zou een etappe door Limburg een optie zijn.

"Dan moet het wel een tijdrit worden natuurlijk, met finish op het Vrijthof in Maastricht", zegt Dumoulin. "Eerst twee etappes rond Düsseldorf, die Duitsers zijn helemaal gek van sprintersritten. En dan een rit tegen de klok in Limburg."