Veldrijden

Van der Poel en Van der Haar naast podium in Azencross

Tom Meeusen heeft dinsdag de Azencross gewonnen. De Belgische veldrijder ontsnapte halverwege de koers en reed onbedreigd naar de zege in Loenhout.

Mathieu van der Poel en Lars van der Haar finishten in een groepje achtervolgers. Het zilver en brons gingen naar Tim Merlier en Wout Van Aert, die het Belgische podium completeerden.

Op het snelle parcours met weinig modder en veel hindernissen bleef het veld lang bijeen. In de eerste rondes waren er wat prikjes, maar het tempo kon nog duidelijk omhoog.

De eerste die een echte aanval plaatste was Van der Poel, die samen met de Zwitser Julien Taramarcaz ontsnapte en Van Aert tot een achtervolging dwong. Die haalde de Nederlandse wereldkampioen echter bij en ook een tweede aanval mislukte.

Vervolgens ging Meeusen weg en bouwde hij een forse voorsprong op. De achtervolgende groep twijfelde, keek naar elkaar en liet de Belgische koploper rijden. Van Aert blijft overtuigend de leider in de strijd om de Bpost Bank Trofee.

Lars Boom streed in de eerste ronde nog mee voorin, maar moest daarna afhaken. Hij had last van zijn rug, reed de wedstrijd nog wel uit, maar kwam op grote achterstand binnen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie