Theo Bos keert terug op de baan. De 32-jarige renner hoopt zich in 2016 te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bos richt zich met name op het onderdeel teamsprint, waarop Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal in oktober nog goud veroverden bij het EK.

"Dat is realistisch, anders zou ik het niet doen. Maar het niveau is heel hoog, de jongens zijn Europees kampioen, dus dat wordt een hele uitdaging", laat Bos aan de NOS weten.

Bos blijft in 2016 nog wel onder contract staan bij MTN (volgend jaar Dimension Data geheten), dat hem alle gelegenheid biedt om zijn olympische droom na te jagen.

"Zoals iedere winter rijd ik op de baan. Ik heb dit jaar het NK teamsprint gereden en dat voelde zo goed, het ging zo snel en makkelijk. Toen dacht ik: dit voelt wel goed, misschien zit er nog meer in", aldus Bos.

Zilver

De Hierdenaar maakte in 2009 de overstap naar de weg. Hij won onder andere een etappe in de Ronde van Polen, een World Tour-koers.

Bos deed in 2004 en 2008 mee aan de Spelen en pakte in Athene zilver op de individuele sprint. Hij werd vijf keer wereldkampioen op de baan: drie keer op de sprint, één keer op de keirin en één keer op de kilometer tijdrit.