Lars Boom is door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de selectie voor de wereldbekerveldrit op tweede kerstdag in Heusden-Zolder.

De 29-jarige Vlijmenaar zou aanvankelijk afgelopen weekeinde voor het eerst sinds jaren weer in crossen uitkomen maar moest zich ziek afmelden.

Boom overweegt zelfs deze winter deel te nemen aan het WK, dat eveneens op het parcours van Heusden-Zolder wordt gehouden. De wereldkampioen van 2008 richtte zich na het WK van 2009 volledig op de weg.

Sinds het afgelopen jaar rijdt hij voor Astana dat geen probleem had met zijn wens tot winterse activiteiten in de modder. Wel is hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Tour Down Under, die een week voor het WK wordt gehouden.

Na de wereldbekercross van Heusden-Zolder wil Boom nog uitkomen in de veldritten van Loenhout en Surhuisterveen.

Van der Haar

Vorig jaar won Lars van der Haar in Heusden-Zolder. De renner van Giant-Alpecin staat derde in het klassement van de wereldbeker op slechts zes punten van de Belgische nummer twee Sven Nys.

Diens landgenoot Wout van Aert is de leider, maar hij moest zondag in Namen de zege laten aan wereldkampioen Mathieu van der Poel die door een blessure later aan zijn seizoen is begonnen.

Selectie Nederland voor wereldbekerwedstrijd Heusden-Zolder: Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, David van der Poel, Thijs van Amerongen, Corné van Kessel, Niels Wubben, Stan Godrie en Lars Boom.