Veldrijden

Van Aert ook in Scheldecross net te sterk voor Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft zaterdag net naast de zege gegrepen in de Scheldecross. Met nog twee ronden te gaan moest de Nederlandse veldrijder de Belg Wout van Aert laten gaan op een zanderige strook.

De Belgische leider in de strijd om de Bpost Bank Trofee sloeg samen met de Nederlandse wereldkampioen een gat en ontketende daarmee een titanenstrijd.

Die werd beslist in het mulle zand, waar Van der Poel even haperde en Van Aert kon doortrekken. Op de streep was het verschil 22 seconden.

Lars van der Haar viel kwam uiteindelijk als derde over de streep op ruim een halve minuut van de winnaar. Dat was nog een mirakel, bleek achteraf.

"Wout had een probleem met zijn ketting en sprong voor mijn neus van zijn fiets. Dus ik moest remmen en werd geraakt door de man achter me. Mijn schouder schoot uit de kom, dus ik moest even gaan zitten en hem er weer in zetten. Daarna verdween de pijn snel en heb ik alles gegeven.''

Rug

Van der Poel kon leven met zijn tweede plek, zeker na zijn slechte prestaties van vorig weekend. Hij profiteerde van de crash van Van der Haar.

"Blijkbaar gebeurde er iets achter mijn rug zodat ik plots alleen voorop kwam. Zo gaat het soms als je ervoor zorgt dat je constant voorin rijdt. Uiteindelijk moest ik vrede nemen met de tweede plaats en die schat ik na een ontgoochelend weekend hoog in. Wout was gewoon te sterk.''

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie