Wielrennen

Mollema richt zich ook volgend jaar volledig op Tour de France

Een goed klassement in de Tour de France is ook volgend jaar het absolute hoofddoel van Bauke Mollema, die niet van start zal gaan in de Ronde van Italië.

"Al heb ik in eerste instantie goed moeten nadenken over de Giro", zegt de 29-jarige Mollema donderdag tegen De Telegraaf. "Het werd me echter snel duidelijk dat ik daar niet veel kans op zou maken."

"Het team heeft namelijk speciaal voor de Giro Ryder Hesjdal aangetrokken. Dus is het wel logisch dat hij dan kopman is."

"En de Tour blijft uiteraard het voornaamst, per slot van rekening heeft Trek mij voor die klus binnengehaald. Het zou leuk zijn geweest weer in eigen land te beginnen aan een grote ronde…", doelt Mollema op de Giro-start in Gelderland.

Stapjes

De Nederlander van Trek, dat in 2016 Trek-Segafredo zal heten, eindigde vorig seizoen in zijn eerste seizoen in dienst van de Amerikaanse ploeg als zevende in de Ronde van Frankrijk, na een moeizame derde week.

Mollema hoopt het volgend jaar beter te doen in de Tour, maar blijft ook realistisch.

"We hoeven er niet meer vanuit te gaan dat ik nog reuzenstappen zal zetten en plotseling een podiumkandidaat word. Maar de voorbije jaren deed ik steeds kleine stapjes en die lijn wil ik toch nog even doortrekken."

Lees meer over:
Tip de redactie