Een dag nadat pech hem van de winst hield in de GP Essen heeft veldrijder Mathieu van der Poel zondag dan toch zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt.

De wereldkampioen, die twee weken geleden zijn rentree maakte na langdurig blessureleed, zegevierde in de Druivencross. Een afgelopen ketting kon de jonge Nederlander in Overijse niet stoppen.

Van der Poel had halverwege de leiding genomen toen het euvel zich aandiende. In alle rust legde hij de ketting er weer op om vervolgens weer snel bij het gepasseerde duo Tom Meeusen en Michel Vanthourenhout aan te sluiten.

Niet veel later ging Van der Poel er opnieuw vandoor. Niemand had nog een passend antwoord. De Belg Kevin Pauwels finishte als tweede.

Knie

Van der Poel wees bij het passeren van de finish naar zijn eerder ontstoken linkerknie. ''Die blessure viel nog wel mee maar het revalideren was mentaal soms moeilijk'', vertelde hij bij Sporza.

''Voor al die keren dat ik daarbij heb afgezien, is dit wel mooi.''

Pauwels' landgenoten Wout Van Aert en Sven Nys ontbraken in de Druivencross, net als Lars van der Haar. Van Aert won zaterdag in Essen nadat Van der Poel gestuit was door een afgebroken versnellingsapparaat.