Addy Engels gaat zoals verwacht als ploegleider aan de slag bij Lotto-Jumbo. De oud-prof heeft dinsdag een contract getekend bij de Nederlandse WorldTour-equipe.

De 38-jarige Drent nam begin deze maand afscheid van Giant-Alpecin, omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging.

Engels ging na zijn afscheid als wielrenner in 2011 aan de slag bij Skil-Shimano, de voorganger van Giant-Alpecin. "Ik merkte dat ik afgelopen jaar steeds minder paste bij mijn team. Dan is de conclusie dat je verder wil, en het beter is een nieuwe uitdaging te vinden."

"Ik ga bij Lotto-Jumbo het grootste deel van mijn energie stoppen in coaching, waar ook mijn passie ligt. De sportieve ambities en focus binnen het driejarenplan van het team spreken mij aan."

Innovatie

Algemeen directeur Richard Plugge van de grootste Nederlandse wielerploeg toont zich eveneens verheugd met de samenwerking. "Ons team is erop gericht via innovatie en coaching de ontwikkeling van onze renners te stimuleren en zo het maximale uit hun mogelijkheden te halen."

"Addy werkt volgens die visie. Hij kan een groep binden en voor elkaar laten werken en zodoende het individu boven zichzelf uit laten stijgen."

Als renner kwam Engels uit voor onder meer de Rabobankploeg, een voorloper van Lotto-Jumbo.