Tom Boonen herstelt sneller dan verwacht van zijn zware valpartij en schedelbreuk in de Ronde van Abu Dhabi. Desondanks moet hij voorlopig nog rust houden.

Boonen kan op 28 november nog niet meedoen aan een veldrit in Mol, die hij zelf organiseert voor het goede doel.

De 35-jarige sprinter zei dat dinsdag bij de presentatie van het programma van de cross met wegrenners zoals Marcel Kittel, André Greipel, Michal Kwiatkowski en Jurgen Van den Broeck.

''Ik zou wel willen meedoen, maar ik krijg geen groen licht van de dokter en dan moet je je daar aan houden. Ik moet geduldig zijn en mag niets forceren om terug te keren.''

Boonen kampt nog wel met de gevolgen van de ernstige val, erkende hij. ''De eerste twee weken had ik last van hoofdpijn, maar nu nog amper. Ik ben gewoon nog heel vaak moe. Dit is een blessure die helemaal anders is dan een kwetsuur aan de knie, schouder of het been."

"Nu heb ik geen pijn, maar ben ik wel moe. Vooral de laatste twee weken gaat het goed vooruit, maar het vraagt tijd. Voorlopig train ik zo'n vijf dagen per week, maar nog rustig aan.''

Spanje

De Belg wil in december met zijn ploeg Etixx-QuickStep op trainingskamp gaan naar Spanje. ''Andere jongens zijn met vakantie geweest, ik train. Ik wil terugkomen en er een goed voorjaar van maken."

"Als ik op de trainingsstage een aanvaardbaar niveau haal, dan maak ik me geen zorgen voor het begin van het seizoen.''