Denemarken wil de Tourstart van 2018 organiseren. Dat heeft de minister van Economische Zaken Troels Lund Poulsen vrijdag bekendgemaakt.

Het 'Grand Départ' was dit jaar in Utrecht. In 2014 begon de Ronde van Frankrijk in Noord-Engeland.

"De overheid en de gemeenten en regio's waar de beoogde route doorheen loopt, zijn al akkoord'', zei Lund, die volgende maand gaat praten met Tourdirecteur Christian Prudhomme.

"De Tour de France is een van de grootste sportevenementen ter wereld met 3,5 miljard tv-kijkers. Denemarken is een toonaangevende wielernatie en dat moeten we laten zien. Het Grand Départ is een unieke gelegenheid.''

Limburg

Ook Limburg liet onlangs weten dat het binnen afzienbare tijd graag een Touretappe wil binnenhalen. De provincie leverde begin dit jaar een algemeen bidbook in bij de ASO.

Gedeputeerde Ger Koopmans vreest echter dat de Tourorganisatie Nederland voorlopig zal mijden. Prudhomme is niet te spreken over een rekening die de Nederlandse Wielerunie onlangs naar de ASO stuurde.

De KNWU zou vanwege de Tourstart in Utrecht dit jaar nog zo'n 140.000 euro tegoed hebben van de ASO en is door het uitblijven van die betaling naar de arbitragecommissie van de internationale wielrenunie UCI gestapt.