Lars Boom rekent erop dat hij deze winter deel kan nemen aan enkele veldritten, zo heeft de Astana-renner woensdag bevestigd.

"Ik moet een moment zoeken dat het past in mijn programma. En ik moet nog toestemming krijgen van de ploeg. Zonder hun goedkeuring doe ik niets'', aldus Boom in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De 29-jarige renner kroonde zich in het seizoen 2007/2008 tot wereldkampioen veldrijden. Sindsdien concentreert hij zich op zijn loopbaan op de weg.

Astana doet eind februari 2016 niet mee aan de Omloop Het Nieuwsblad, waardoor er voor Boom mogelijk in die periode in elk geval ruimte ontstaat in het programma om een veldrit te rijden.

"Bij Rabobank en Belkin was die koers belangrijk. De opbouw ernaartoe viel moeilijk te combineren met de cross. Bij Astana komen de eerste grote doelen iets later, dat maakt dat ik iets meer ruimte heb in mijn kalender", aldus Boom.

"Eind deze maand zit ik samen met de ploeg om mijn programma te bespreken, dan wil ik hun mijn idee voorleggen. Ik denk niet dat ze het erg zullen vinden."