Davide Rebellin denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De 44-jarige Italiaan zal ook volgend wielerseizoen blijven koersen.

Dat meldt de renner van het Poolse CCC Sprandi Polkowice volgens Cyclingnews.com. Rebellin debuteerde in 1992 als prof, wat betekent dat hij zijn 24e seizoen ingaat als wielrenner.

"Mijn hart heeft altijd het laatste woord en mijn lichaam en geest zijn klaar voor nieuwe gevechten. Ik ga nog een jaar door en wil meer emoties met iedereen delen", legt hij uit.

Rebellin denkt dat hij nog het nodige toe kan voegen in het peloton en kondigt aan in ieder geval tot het uiterste te gaan. "Het enthousiasme van een kind gecombineerd met 23 jaar ervaring aan pieken en dalen zorgt ervoor dat ik alles zal geven."

"Ik wil iedereen bedanken die me heeft aangemoedigd om door te gaan en ik ben CCC dankbaar voor dit nieuwe avontuur. Ik ben nog steeds gemotiveerd en vastberaden, passie heeft geen leeftijd."

Doping

In 2009 werd Rebellin betrapt op doping, vijf jaar nadat hij furore maakte door in één week de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te winnen.

De Italiaan troefde in september van dit jaar nog zijn landgenoot Vincenzo Nibali af in de strijd om de Coppa Agostini.