Wout Van Aert heeft zondag de Koppenbergcross gewonnen. De 21-jarige Belg, die zaterdag in Boom nog werd verrast door Lars van der Haar, liet zondag in Oudenaarde niets aan het toeval over en finishte met een halve minuut voorsprong op Kevin Pauwels die in de slotronde wegreed bij Van der Haar (derde).

De strijd werd zondag geopend door Thijs van Amerongen en de Belg Diether Sweeck, die een voorsprong kregen van een halve minuut op een grote groep.

Van der Haar leidde de achtervolging en halveerde de achterstand, maar met een machtige en beslissende counter bergop sloeg Van Aert een onoverbrugbare kloof.

Voor de vicewereldkampioen was het al zijn achtste zege dit seizoen.

Van Amerongen boekte met een vijfde plaats toch nog een mooi eindresultaat, Corné van Kessel eindigde eveneens in de top tien (negende). De Koppenbergcross maakt deel uit van de bpost bank trofee. Van Aert won de eerste twee klassementswedstrijden en staat nu met een riante voorsprong bovenaan.

Bij de vrouwen ging de zege zondag naar de jonge Belgische Jolien Verschueren. Thalita de Jong was de beste Nederlandse op plaats vijf.