Wielrennen

Gilbert denkt dat Valverde te veel bezig is met World Tour-ranking

Philippe Gilbert heeft soms moeite om de tactiek van Alejandro Valverde te begrijpen. Volgens de renner van BMC rijdt de Spanjaard te behoudend.

"Hij opereert heel tactisch, ik begrijp dat niet zo goed", vertelt Gilbert aan Cyclingnews.

"Ik denk dat het zijn doel is om de nummer één te zijn op de World Tour-ranking, niet per se om wedstrijden te winnen. Hij heeft die World Tour nu vier keer gewonnen, kennelijk is het speciaal voor hem."

De 33-jarige Gilbert zelf beschouwt alles minder dan een eerste plaats als een nederlaag. "Een tweede, derde of vierde plek interesseert me niet. Dat is verliezen voor me. Misschien ben ik over tien jaar wel heel trots op al die podiumplekken, maar momenteel boeien ze me weinig."

Programma

Over zijn programma in 2016 moet de Belg nog knopen doorhakken. "Het wordt in elk geval een bijzonder jaar met de WK en de Olympische Spelen."

"Of het parcours van de wegwedstrijd in Rio me ligt weet ik niet. BMC-coach Marco Pinotti gaat het traject verkennen en ik ga af op zijn waarnemingen. De klassiekers zijn sowieso belangrijk voor me, maar ik wil ook graag een grote ronde rijden."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie