Tom Dumoulin heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele deelname aan de Tour de France, maar de 24-jarige Limburger vindt het parcours van de Ronde van Frankrijk in ieder geval wel interessant.

"De route ziet er veelbelovend en divers uit. Het zal een spannende Tour worden tot het einde", zei Dumoulin tegen de NOS.

Het parcours werd dinsdag in Parijs gepresenteerd. De Tour kent onder meer twee tijdritten. Dat kan voor Dumoulin, die in de Vuelta de tijdrit op zijn naam schreef, een voordeel zijn.

"Het is een schema dat mij in eerste instantie goed zou moeten kunnen liggen, mede ook door het beperkte aantal aankomsten bergop", beaamt de renner van Giant-Alpecin.

"Aan de andere kant is dat niet per definitie een voordeel, want het levert vaak veel strijd op gedurende de etappe. Kortom, het is een interessant parcours voor mij."

Giro d'Italia

Het is overigens nog onzeker of Dumoulin de Tour gaat rijden. Onder meer door de Olympische Spelen in Rio en het feit dat de Giro d'Italia met drie tijdritten ook een interessante koers is voor Dumoulin.

"Mijn wedstrijdprogramma voor volgend seizoen is nog niet gemaakt. We zullen de komende weken samen met de ploegleiding de details bekijken en daarna gaan we bepalen welke wedstrijden het beste passen."

Gesink

Robert Gesink vindt het nog wat te vroeg om uitspraken te doen over zijn planning. Ploegleider Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo vindt het parcours er goed uitzien.

"Het is een beetje een klassieke Tour", zei Verhoeven, die het geen probleem vindt dat de renners veel beklimmingen, een lange tijdrit en een klimtijdrit voor de kiezen krijgen.

"Dat maakt ons niet zoveel uit. Onze klassementsmannen zijn goede tijdrijders, maar kunnen ook goed klimmen. Het verschil is dat de ploegentijdrit en de 'Roubaix-etappe' van de afgelopen twee jaar er niet in zitten. Daardoor kan je misschien andere keuzes maken."