Titelverdediger Chris Froome stelt op basis van het parcours van de komende Tour de France dat er geen absolute favoriet is voor de eindzege. Zijn aandacht gaat uit naar de twaalfde etappe.

''Ik denk dat de rit naar de Mont Ventoux cruciaal zal zijn. En die is speciaal voor mij", aldus de Brit, die op die berg de basis legde voor zijn eerste Tourzege in 2013.

Het parcours voor de editie van komende zomer werd dinsdag in Parijs bekendgemaakt. Daaruit concludeert Froome dat er vooraf geen grote kanshebber aan te wijzen is.

"Het is geen Tour die op het lijf is geschreven van één type renner, een tijdrijder of een klimmer. Dit geeft ons stof tot nadenken, de winnaar moet een allrounder zijn", aldus Froome.

Alberto Contador reageerde enthousiast. ''Een bergachtig parcours van begin tot eind met twee zware tijdritten. Een aantrekkelijke en mooie koers die me motiveert. Vanaf vandaag denk ik aan de Tour."

Sprinters

Voor André Greipel en Mark Cavendish is de eerste etappe van belang. Die lijkt uitermate geschikt voor de sprinters. 

''Ik ga voor etappezeges, want in de eerste week liggen er zeker kansen'', zei Greipel, die in de vorige editie vier ritten op zijn naam schreef. 

De Tour wordt komende zomer gereden van 2 tot en met 24 juli.

Video: Reactie Froome