Lotto-Jumbo heeft maandag Primoz Roglic vastgelegd. De 25-jarige Sloveen tekende voor twee jaar bij de Nederlandse formatie.

Roglic komt over van Adria Mobil, een Sloveense continentale ploeg. Hij was ooit professioneel schansspringer, maar richtte zich na een zware val op een carrière als wielrenner.

"Ik ben heel erg blij met deze stap naar het hoogste niveau in het wielrennen", zegt hij. "Ik kijk er heel erg naar uit. Ik ben een sportman in hart en nieren. Na mijn val stelde ik me tot doel om profwielrenner te worden. Het is iets heel anders maar topsport blijft topsport. Je moet er keihard voor werken."

Roglic vindt dat er iets van hem verwacht mag worden bij Lotto-Jumbo. "Ik ben een renner voor het zware werk in de bergen en klassementen. De filosofie van het team heeft me net als het warme welkom geraakt. Dat inspireert me. Nu kunnen we samen groeien tot iets heel moois."

Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven is in zijn nopjes met de komst van Roglic. "Hij heeft in verschillende koersen echt indruk gemaakt door goede WorldTour-renners achter zich te laten. Hij was al een topsporter en zo denkt en leeft hij ook, zijn gedrevenheid past bij ons team."

"We hebben veel met hem gesproken en binnenstebuiten gekeerd. Je ziet een supersnelle ontwikkeling bij hem en koersinzicht. Hij is een groot talent en een snelle leerling met een grote motor. Hij past bij ons en kan helemaal tot bloei komen en wedstrijden winnen."

Lotto-Jumbo versterkte zich eerder al met onder meer Dylan Groenewegen (Team Roompot), Enrico Battaglin (Bardiani-CSF) en Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen-Baloise). Laurens ten Dam vertrekt naar Giant-Alpecin.