Matteo Trentin heeft zondag de Franse eendagskoers Parijs-Tours gewonnen. De Italiaan van Etixx-QuickStep rekende in de finale af met de Belgen Tosh van de Sande en Greg Van Avermaet.

Op plek negen was Mike Teunissen de beste Nederlander. Pim Ligthart werd tiende.

De beginfase van de prestigieuze eendagskoers stond in het teken van waaiervorming. Er ontstond een kopgroep van liefst 31 renners die de hele dag vooraan zou rijden.

Liefst vijf Nederlanders maakten deel uit van deze ontsnapping: Brian van Goethem, Ligthart, Twan Castelijns, Teunissen en Roy Curvers

De leiders liepen langzaam maar zeker uit en al op 50 kilometer van de streep was het duidelijk dat het peloton er niet aan te pas zou komen.

Terpstra

Wel was er een achtervolgend groepje met onder anderen Niki Terpstra ontstaan dat de jacht op de koplopers inzette. In de groep-Terpstra ontbrak echter de cohesie om de kloof te verkleinen.

In de slotfase werd de kopgroep snel uitgedund door demarrages van onder anderen Trentin en Van Avermaet. Van de Sande kon de Italiaan en Belg als enige volgen.

Van Avermaet kreeg in de slotfase een lekke achterband, waardoor hij zich niet kon mengen in de strijd om de zege. Trentin rekende vervolgens af met Van de Sande. De 26-jarige Italiaan won zowel in 2013 als in 2014 een etappe in de Tour.

De ongelukkige Van Avermaet moest eerder dit jaar in de Clasica San Sebastian al de zege aan Adam Yates laten nadat hij van zijn fiets werd gereden door een volgmotor.

Abu Dhabi

Esteban Chaves is de eerste winnaar van de Ronde van Abu Dhabi. De leiderstrui van de Colombiaan van Orica-GreenEdge kwam zondag in de slotrit geen moment in gevaar.

De laatste etappe was een prooi voor Elia Viviani, die net als vrijdag in de tweede etappe de sterkste in de massasprint was.

De Italiaan van Team Sky troefde wereldkampioen Peter Sagan en Andrea Guardini af.

Wout Poels, die zaterdag in winnende positie viel in de derde rit, eindigde als derde in het algemeen klassement.

De slotrit begon en eindigde op het Yas Marina Circuit, waar komende maand de Grand Prix van Abu Dhabi wordt verreden.