Tom Boonen vreest nu al de hitte tijdens de WK wielrennen van volgend jaar in Doha. De bijna 35-jarige Belg komt momenteel uit in de Ronde van Abu Dhabi, een rittenwedstrijd die voor het eerst op het programma staat.

"Ik heb het er met Philippe Gilbert over gehad", zegt Boonen in Het Nieuwsblad. "Het wordt niet normaal."

Boonen doet zijn beklag na de eerste etappe van de Ronde van Abu Dhabi van donderdag. "Echt niet te doen, er ver over."

"Op een bepaald moment zag ik 54 graden staan. Op de eerste paar hellingen zat iedereen aan hartslag 170-180. Je kan in dit weer rijden, maar niet koersen. We haalden een gemiddelde van 35 kilometer per uur."

Boonen, die vrijdag de ronde moest verlaten na een zware valpartij, was niet de enige renner die klaagde. Over een boycot is evenwel niet gesproken in het peloton.

"Het gaat niet zo goed in het wielrennen, er is steeds minder geld beschikbaar. Het is belangrijk dat we hier koersen", meldde Daniele Bennati. "Deze omstandigheden waren ook wel exceptioneel."

Koersdirecteur Mauro Vegni is blij dat de coureurs de rit gewoon uitreden. "Wedstrijden in deze regio zijn heel belangrijk voor teams. Wellicht levert het een nieuwe sponsor op. Het wielrennen moet elke kans grijpen die zich aandient."