Lotto-Jumbo heeft het contract van Bert-Jan Lindeman opengebroken en met een jaar verlengd tot eind 2017. 

De 26-jarige Lindeman kwam een jaar geleden over van het Rabobank Development Team en won in zijn eerste seizoen bij Lotto-Jumbo een etappe in de Vuelta en droeg de bergtrui in de Giro d'Italia.

"Ik kijk er naar uit om op het hoogste niveau actief te blijven en te laten zien wat ik kan, zoals ik dit jaar in Spanje en Italië heb gedaan", zegt hij in een eerste reactie op zijn nieuwe contract.

"Ik werd gelijk gewaardeerd en voelde direct vertrouwen vanuit de groep en de begeleiding. De komende seizoenen wil ik vooral mijn klimkwaliteiten verbeteren."

Ondersteunen

Ook ploegleider Nico Verhoeven is verheugd met de contractverlenging van Lindeman. "We kijken altijd vooruit naar de toekomst en Bert-Jan heeft zich in zijn eerste jaar bij ons gewoon goed ontwikkeld. Daarom gaan we graag met hem door", aldus Verhoeven.

"In al zijn wedstrijden is Bert-Jan van waarde geweest voor de ploeg. Hij is op meerdere fronten inzetbaar, maar vooral sterk in de bergen. Hij won niet voor niets een bergrit in de Vuelta. Bovendien was hij ook altijd daar wanneer hij de kopmannen moest ondersteunen. Bert-Jan is gewoon heel waardevol voor ons team."