Dylan Groenewegen rijdt de komende drie seizoenen voor Lotto-Jumbo. De 22-jarige sprinter komt over van Team Roompot Oranje Peloton.

"Ik krijg betere renners om me heen, dat miste ik toch wat bij Roompot", vertelde Groenewegen maandagmiddag nadat eerst de schaatsers van Lotto-Jumbo werden gepresenteerd.

De sprinter, die dit seizoen als eerstejaarsprof de Arnhem-Veenendaal Classic en de Brussels Cycling Classic won, liep onlangs bij een valpartij in het Kampioenschap van Vlaanderen een breuk in zijn rechterknieschijf op.

"Het ziet er goed uit, eind oktober hoop ik weer te fietsen. Ik wil doorgaan waar ik gebleven ben en dat is koersen winnen. Ik hoop een grote ronde te rijden."

Video: Sven Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotte-Jumbo

Video: Sven Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotto-Jumbo
Video: Sven Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotto-Jumbo

Massasprints

Ploegleider Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo denkt dat Groenewegen ook in de klassiekers uit de voeten kan.

"Ik ken hem al een paar jaar en hij is een degelijke renner voor in de klassiekers. Hij heeft de Ronde van Vlaanderen voor beloften gewonnen en beschikt over allround kwaliteiten."

"De laatste maanden heeft hij ook laten zien dat hij massasprints kan winnen. Hij zal volgend jaar nog even moeten wennen aan het niveau in de World Tour, maar op termijn kan hij ook op daar massasprints gaan winnen."