Tom Boonen heeft zaterdag de tiende editie van de Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De Belg van Etixx-QuickStep was de sterkste in de massasprint. Edward Theuns won de derde etappe in de Ronde van de Eurometropool.

Boonen klopte in Duitsland landgenoot Roy Jans en Nikias Arndt, de Duitser in dienst van Giant-Alpecin. Boonen volgt topsprinter André Greipel op als winnaar van de eendagskoers met start en finish in Münster.

Marcel Kittel kon niet voor een mooi afscheid bij Giant-Alpecin zorgen. De Duitser maakte vrijdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de ploeg waarvoor hij de afgelopen twee jaar bij elkaar acht etappes in de Tour de France won. Kittel, in 2011 en 2012 winnaar van de Münsterland Giro, kon in de finale het tempo niet volgen.

De topsprinter wordt volgend seizoen waarschijnlijk ploeggenoot van Boonen bij Etixx-QuickStep, al wilde ploegbaas Patrick Lefevere dat zaterdag nog niet bevestigen.

Theuns

Theuns won de derde rit in de Ronde van de Eurometropool. De 24-jarige Belg van de continentale ploeg Topsport Vlaanderen-Baloise was na een rit over 178 kilometer van Blankenberge naar Nieuwpoort de snelste in de massasprint. 

Theuns zorgde voor de derde Belgische ritzege op rij in de etappekoers, die voorheen bekend stond als Circuit Franco-Belge. De voorgaande twee dagen sprintten Jens Debusschere en Jonas Van Genechten naar de winst.

De laatste etappe gaat zondag van Bergen naar Doornik, in het zuiden van België. De Fransman Alexis Gougeard verdedigt daarin zijn leidende positie. De coureur van AG2R schreef woensdag de proloog op zijn naam en gaat sindsdien aan kop in het klassement.

Theuns won eerder dit jaar de Profronde van Drenthe en een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke.