Jens Debusschere heeft donderdag de eerste etappe gewonnen in de 75e Ronde van de Eurometropool. De 26-jarige renner van Lotto-Soudal was na een rit over 161 kilometer de sterkste in de massasprint.

De Belg klopte Raymond Kreder van de Roompot-ploeg, die in Chièvres genoegen moest nemen met de tweede plaats. Timothy Dupont uit België kwam als derde over de streep.

De Fransman Alexis Gougeard, woensdag winnaar van de proloog, behield de leiding in het algemeen klassement. Gougeard verwees op de eerste dag van de Eurometropool Tour de Nederlandse renner Martijn Keizer naar de tweede plek. De etappekoers door België en Frankrijk eindigt zondag.

Debusschere boekte zijn derde overwinning in twee weken tijd. Hij schreef eerder al de GP Wallonië en de Omloop van het Houtland op zijn naam.

Ligthart

Pim Ligthart, ploeggenoot van de Belgische winnaar, reed tijdens de afsluitende plaatselijke rondes door Chièvres een tijdje aan kop. Het kopgroepje met daarin Ligthart werd echter op vijf kilometer van de streep teruggepakt, waarna Debusschere naar de winst sprintte.

De Belg schreef twee jaar geleden het eindklassement van de etappekoers op zijn naam. Vorig jaar ging de winst naar de Fransman Arnaud Démare.