Het volledige rittenschema van de Giro d'Italia van volgend jaar is vijf dagen voor de officiële presentatie al op straat komen te liggen.

Door slechts het jaar 2015 te veranderen in 2016 in het webadres van het parcours van vorig jaar was het complete schema te zien, meldt Cyclingnews. Inmiddels is de pagina verwijderd door de organisatie.

Het uitgelekte parcours kent weinig verrassingen. Zo was bijvoorbeeld al bekend dat er drie tijdritten op het programma staan van gezamenlijk bijna 70 kilometer. De start van de Giro is in Apeldoorn.

In het uitgelekte schema blijkt dat de eerste rit op Italiaanse bodem in Catanzaro van start gaat. Vervolgens trekt het peloton in noordelijke richting naar de regio's Campania, Abruzzo en Umbria. In Toscane staat de tweede tijdrit op het programma.

Zwaarst

Van de bergetappes blijken rit veertien, negentien en twintig op papier het zwaarst te zijn. Etappe achttien, die voert van Muggio naar Pinerolo, is de langste met 234 kilometer.

De Giro eindigt op 29 mei met een rit van 150 kilometer van Cunea naar Turijn. Het schema wordt op 5 oktober officieel bekendgemaakt in Milaan.