Etixx-QuickStep wil Marcel Kittel overnemen van Giant-Alpecin. De Duitse sprinter zou bij de Belgische formatie de vertrokken Mark Cavendish moeten opvolgen.

Dat melden diverse Nederlandse en Belgische media woensdag.

Giant-Alpecin-manager Iwan Spekenbrink bevestigt tegen het AD dat er gesprekken gaande zijn tussen zijn formatie en Etixx-QuickStep.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Kittel zelfs al een akkoord bereikt met Etixx-QuickStep. Hij kan een tweejarig contract tekenen bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Kittel heeft voor 2016 nog een contract bij Giant-Alpecin. De achtvoudig winnaar van een Touretappe zou bij een eventueel vertrek eerst overeenstemming met zijn huidige ploeg moeten bereiken over ontbinding van zijn contract.

Blessures

De 27-jarige Kittel werd dit jaar geteisterd door blessures en werd door Giant-Alpecin buiten de Tourselectie gehouden omdat hij nog niet fit genoeg zou zijn. Dat zorgde voor ontevredenheid bij de Duitser. De Duitse formatie liet eerder weten dat het de topsprinter niet wil laten vertrekken.

Ploegbaas Lefevere van Etixx-QuickStep wil na het vertrek van Cavendish naar MTN-Qhubeka graag een nieuwe sprinter aan zijn team toevoegen.