Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel vreest dat hij een operatie moet ondergaan aan zijn geblesseerde linkerknie.

De 20-jarige Van der Poel zal woensdag voorzichtig de training hervatten om het gekwetste gewricht te testen. "Als ik dan voel dat de knie nog altijd geïrriteerd raakt, zal ik me moeten laten opereren", zegt de Brabander dinsdag tegen BN DeStem.

De zoon van oud-renner Adrie van der Poel heeft problemen met zijn knie door een val eind augustus in de Tour de l'Avenir, een wegwedstrijd in Frankrijk. Hij had hechtingen nodig voor een wond in zijn rechterknie, maar het was zijn linkerknie die daarna voor de meeste problemen zorgde.

"Ze denken nu dat bij die val ook de linkerknie is geraakt. Dat viel eerst niet op, maar omdat het peesblad rond de knie op een of andere manier is ontstoken, moet het wel iets met die val te maken hebben gehad."

Las Vegas

Van der Poel stelde door de blessure de hervatting van zijn trainingen een paar keer uit. Hij meldde zich bovendien af voor de start van het wereldbekerseizoen in Las Vegas en sloeg afgelopen zaterdag de veldrit in Neerpelt over.

De Nederlander is bang dat hij het grootste deel van het veldritseizoen zal missen als hij geopereerd moet worden. "Dan kan ik me hooguit nog richten op de kampioenschappen in januari."

Van der Poel, in 2013 wereldkampioen op de weg bij de junioren, kroonde zich begin februari in het Tsjechische Tabor tot de jongste wereldkampioen veldrijden ooit.