Tony Martin kon geen duidelijke reden aanwijzen voor zijn matige tijdrit bij de WK wielrennen in Richmond. De Duitse topfavoriet werd slechts zevende in de Amerikaanse stad.

"Ik heb hier geen woorden voor. Ik was mijn ritme heel snel kwijt en verloor mijn moraal. Dat vond ik niet meer terug, mijn problemen waren meer mentaal dan fysiek", aldus de drievoudig wereldkampioen.

"Ik had een heel goede voorbereiding en wilde voor goud gaan. Ik was ervan overtuigd dat ik het kon, maar het ging totaal anders. Als je tijdens de race eenmaal in een gat zit, dan is het heel moeilijk om daar uit te komen."

De verrassende winnaar Vasil Kirijenka kon amper geloven dat hij goud had gewonnen namens Wit-Rusland. "Dit was mijn dag, ik voelde me erg goed. Mijn ploeg Sky vertelde me dat dit misschien mijn jaar kon worden en hier sta ik."

"Ik wist dat het parcours me goed lag, maar het niveau ligt hier erg hoog. Natuurlijk is het geweldig om te winnen. Ik ben al 34, dus ik moet afwachten hoe lang ik nog op topniveau mee kan. Dat zien we wel."