Tom Dumoulin was ondanks de vermoeidheid na een zware Vuelta a España tevreden met de ploegentijdrit van Giant-Alpecin op de WK wielrennen.

"Ik was nog een klein beetje moe van de Vuelta, dus ik kon iets minder lange beurten doen dan vorig jaar. Toch ging het best wel goed", aldus de Limburger tegen de NOS.

De Duitse formatie eindigde in het Amerikaanse Richmond als vijfde, een flinke verbetering ten opzichte van de achtste plaats van afgelopen jaar in het Spaanse Ponferrada.

"Het algemene niveau van de ploeg ligt gewoon hoger. We horen bij de topteams en daar mogen we heel blij mee zijn. Het gevoel was goed."

Rust

Dumoulin, die de leiderstrui in de Vuelta pas op de één na laatste dag verspeelde en zesde werd, voelt de Ronde van Spanje nog wel in zijn benen in aanloop naar de individuele tijdrit van woensdag.

"Ik heb me na de Vuelta nooit echt heel slecht gevoeld, alleen tijdens de laatste dagen van de ronde. Zaterdag was ik alleen wel moe, bij de verkenning ben ik na twintig minuten in de auto gestapt."

Rust is belangrijk voor Dumoulin in de drukke laatste weken van het seizoen. "Ik weet inmiddels wel redelijk wat goed voor me is."