Lotto-Jumbo blikt met een goed gevoel terug op de ploegentijdrit op de WK wielrennen in Richmond. De Nederlandse formatie eindigde zondagavond als zesde, een flinke verbetering ten opzichte van de veertiende plek van vorig jaar.

"Wij zijn tevreden. Alleen jammer dat Jos lek reed", verwijst ploegleider Jan Boven in een persbericht naar de materiaalpech van Jos van Emden.

"Jos reed precies op het eerste meetpunt lek. Daardoor kwam Robert Gesink even op een gaatje te zitten. Toen was het even rommelig maar de mannen hebben zich goed herpakt. Jos was super vandaag en die hebben we echt gemist in de tweede helft van de wedstrijd."

Ook Tom Leezer haakte onderweg af, waardoor Sep Vanmarcke, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Maarten Tjallingii met z'n vieren naar de finish reden.

Tjallingii denkt dat de zesde plaats een gevolg is van de energie die Lotto-Jumbo dit seizoen in het tijdrijden heeft gestoken.

"We hebben veel aandacht geschonken aan de fiets en aerodynamica en werken nauw samen met sponsor Bianchi. Dat zie je nu terug in de resultaten."

Robert Gesink, die zondag ook de wegwedstrijd rijdt, was niet helemaal tevreden met zijn eigen prestatie. "Ik heb wel wat beurtjes over moeten slaan, dus ik had er wat meer van verwacht. Het was afzien", zei hij tegen de NOS.

"De zesde plek is een nette prestatie tussen al deze specialisten. We hadden met Van Emden iets meer tijd terug kunnen pakken, hij was echt de motor."