Ondanks geruchten over een vertrek blijft de Spaanse renner Mikel Nieve toch bij Team Sky. De 31-jarige klimmer heeft zijn aflopende contract bij de ploeg van Tourwinnaar Chris Froome vrijdag met twee jaar verlengd.

Nieve rijdt sinds vorig jaar voor de Britse equipe, waar hij ploeggenoot is van onder anderen Wout Poels.

De oud-renner van Euskaltel rijdt bij Sky in dienst van de kopmannen. Nieve mocht onlangs in de Ronde van Spanje voor zijn eigen kans gaan nadat Froome was uitgevallen.

De Bask, in 2010 ritwinnaar in de Vuelta, eindigde zondag in Madrid als achtste in het klassement op ruim zeven minuten van winnaar Fabio Aru.

Nieve krijgt bij Sky volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid gezelschap van landgenoot Mikel Landa, de nummer drie van de Giro die overkomt van Astana.

Scarponi

De Kazakse formatie gaat langer door met Michele Scarponi. Astana heeft het contract van de 35-jarige Italiaan verlengd tot eind 2016.

Scarponi hielp landgenoot Vincenzo Nibali vorig jaar aan de eindzege in de Tour de France, dit jaar kwam de titelverdediger met Scarponi aan zijn zijde niet verder dan de vierde plaats. De routinier moet Nibali en Fabio Aru, de winnaar van de Vuelta, volgend jaar aan nieuwe successen helpen.

Scarponi staat in de boeken als winnaar van de Giro van 2011. De Italiaan kreeg de zege toegewezen nadat Alberto Contador, de eigenlijke winnaar, vanwege een dopingzaak was gediskwalificeerd.

Scarponi werd zelf in 2012 voor drie maanden geschorst omdat hij op bezoek was geweest bij de omstreden Italiaanse 'dopingarts' Michele Ferrari. Een jaar later verruilde hij Lampre voor Astana.

Naast Scarponi kreeg ook Davide Malacarne vrijdag een nieuw contract bij Astana voor volgend jaar. Eerder deze week werden de verbintenissen van Dario Cataldo, Diego Rosa en Paolo Tiralongo al verlengd.