Lotto-Jumbo heeft zich versterkt met Victor Campenaerts. De 23-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise.

Dat maakte Lotto-Jumbo vrijdag op de officiële website bekend. Tijdritspecialist Campenaerts tekende een contract voor twee jaar bij de Nederlandse wielerformatie.

Campenaerts is de derde aanwinst voor 2016. Eerder legde Nederlands enige WorldTour-formatie al Steven Lammertink en Twan Castelijns vast.

Ploegleider Nico Verhoeven is in zijn nopjes met de komst van Campenaerts. "Victor is een goede tijdrijder en heeft de afgelopen jaren sterke uitslagen gereden. Hij is bij de beloften Europees kampioen tijdrijden geworden en kwam dit jaar ook in kleinere etappekoersen als de Ster ZLM Toer en de Tour de Wallonie sterk voor de dag."

"Je kunt zien dat hij serieus is verbeterd in het klimmen. We zien mogelijkheden om Victor op termijn bij de top van de tijdrijders te brengen. Daar gaan we tijd en energie in steken."

Progressie

Campenaerts hoopt zich bij Lotto-Jumbo verder te kunnen ontwikkelen. "Ik kijk er naar uit om met de goede omkadering er tegenaan te gaan op het hoogste niveau."

"Ik hoop een stap te zetten richting de top van het tijdrijden. Bovendien wil ik bergop progressie boeken om in WorldTour-wedstrijden in lastige heuvelritten de finale te kunnen rijden."