Jens Mouris hoopt met een WK-medaille afscheid te nemen van Orica-GreenEdge. De 35-jarige Noord-Hollander staat zondag bij de WK in Richmond met vijf teamgenoten aan de start van de ploegentijdrit.

Mouris pakte de afgelopen twee edities met Orica-GreenEdge zilver, in 2013 achter QuickStep en vorig jaar achter BMC. In 2012 reed de Nederlander in Australische dienst naar het brons.

Mouris hoopt op Amerikaanse bodem nog één keer te kunnen vlammen in het tricot van Orica-GreenEdge. Hij gaat volgend jaar rijden voor de Australische ploeg Drapac.

De voormalig baanwielrennen vormt zondag in de rit tegen de klok over 38,5 kilometer een team met de Canadees Svein Tuft, Sam Bewley uit Nieuw-Zeeland en de Australiërs Michael Matthews, Luke Durbridge en Michael Hepburn.

"We gaan voor de winst'', zei ploegleider Matt White vrijdag. "Maar er zijn zeker drie teams die kunnen winnen.''

Clement

Stef Clement staat zondag met zijn Zwitserse ploeg IAM Cycling aan de start van de ploegentijdrit. 

De voormalig Nederlands kampioen tijdrijden krijgt gezelschap van onder anderen voormalig werelduurrecordhouder Matthias Brändle uit Oostenrijk en de Franse kampioen tijdrijden Jérôme Coppel.

De zeskoppige selectie wordt compleet gemaakt met de Zwitser Reto Hollenstein, de Let Aleksejs Saramotins en de Colombiaan Jarlinson Pantano.

Langeveld

Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle moeten Cannondale-Garmin aan succes helpen. De twee Nederlandse renners behoren tot de equipe van zes man die de Amerikaanse ploeg vrijdag presenteerde.

Langeveld en Van Baarle gaan samen met de Italianen Moreno Moser en Alan Marangoni, Ramunas Navardauskas uit Litouwen en de Sloveen Kristijan Koren op jacht naar een goede klassering op het grotendeels vlakke parcours.

De twee Nederlandse renners van Cannondale-Garmin behoren ook tot het negental van Oranje dat volgende week zondag, 27 september, meedoet aan de wegwedstrijd in Richmond. Nationaal kampioen Niki Terpstra geldt als kopman van de Nederlandse formatie.