Tom Dumoulin verwacht dat de concurrentie zaterdag in de twintigste Vuelta-etappe al vroeg probeert te demarreren uit het peloton. Volgens de Limburger is het belangrijk om rustig te blijven.

De rodetruidrager heeft in het algemeen klassement een voorsprong van zes seconden op Fabio Aru. Dumoulin denkt dat op de beklimming van de Puerto de Navacerrada, de eerste berg van de dag, diverse renners de aanval gaan zoeken.

"Er gaan lastige situaties ontstaan. Bepaalde ploegen zullen op de eerste berg al een bom gaan gooien. Het is zaak om rustig te blijven. Anders is het niet te doen", zei Dumoulin voorafgaand aan de start tegen de NOS.

"Je krijgt waarschijnlijk een soort kettingreactie. Als Valverde, die zesde staat in het klassement, aanvalt, wordt de nummer vijf bang. Dan gaat hij aanvallen en gaat het kettinkje door."

Volgens Dumoulin is het nog te vroeg om al aan de eindzege te denken. "Ik moet even niet nadenken over wat als en gefocust blijven op de koers. Ik ben blij als het erop zit. Dit is niet echt leuk."

Video: Dumoulin voor de start van de voorlaatste etappe

Dumoulin voor de start van de etappe
Dumoulin voor de start van de etappe

Bekijk de uitslagen en klassementen van de Vuelta