Mark Cavendish is vrijdag in het ziekenhuis beland met een schouderkwetsuur na een harde val tijdens de zesde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië.

Een röntgenfoto toonde aan dat de Brit slechts een kneuzing aan het gewricht heeft opgelopen en niets heeft gebroken. Cavendish moet een paar dagen rust nemen.

De renner van Etixx-QuickStep kreeg vrijdag juist te horen dat hij geselecteerd is voor het WK, dat over twee weken wordt verreden in het Amerikaanse Richmond.

Volgens ploegleider Brian Holm reed Cavendish in zijn geboorteland tegen een geparkeerde auto aan. "Soms gebeuren dit soort dingen, de beveiliging is normaal gesproken heel goed hier", zegt hij tegen Cyclingnews.

Poels

Zijn teamgenoot Matteo Trentin won de rit. De Italiaan was leider Edvald Boasson Hagen te snel af in een sprint-à-deux. Wout Poels kwam in het uitgedunde peloton op vier seconden van de winnaar over de streep. De Sky-renner heeft nu een achterstand van dertien tellen op de Noor Boasson Hagen.

Bram Tankink van Lotto-Jumbo maakte tijdens de rit over ruim 192 kilometer van Stoke-on-Trent naar Nottingham deel uit van een vroege ontsnapping met zes man, maar die werd ondanks een grote voorsprong teruggepakt.

De rittenkoers door Schotland en Engeland duurt nog tot en met zondag. Klimmer Poels, die donderdag de etappe won, lijkt alleen bij de heuvelachtige rit van zaterdag nog een kans te hebben om voor de leiderstrui te gaan.