Niki Terpstra gaat donderdag niet van start in de achttiende etappe van de Ronde van Spanje.

Dat bericht de organisatie. De renner van Etixx-QuickStep heeft zo langer de tijd om zich voor te bereiden op de WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond.

In het Vuelta-klassement bezette Terpstra de 97e plaats, op ruim twee uur van leider Tom Dumoulin. Woensdag eindigde de winnaar van Parijs-Roubaix 2014 als 21e in de tijdrit.

De wegwedstrijd op de WK wielrennen wordt op 27 september verreden. Het parcours gaat deels over kasseien. Terpstra zal niet de tijdrit rijden in Richmond.

Van den Broeck

Ook Jurgen Van den Broeck heeft de Vuelta verlaten om zich voor te bereiden op de WK, zo meldt zijn ploeg Lotto-Soudal. De 32-jarige Belg zal in Richmond de tijdrit rijden.

Van den Broeck was de nummer 53 in het algemeen klassement, op ruim anderhalf uur van Dumoulin.

Cameron Meyer brak woensdag zijn sleutelbeen in de tijdrit en zal daardoor donderdag ook niet meer opstappen in de rit naar Riaza. De Australiër stond 95e in het algemeen klassement.

BMC moet verder zonder Peter Velits. De 30-jarige Slowaak is volgens zijn ploeg "vermoeid". Andrew Talansky is de vijfde renner die niet meer begint aan de achttiende rit.